Učenici JU OŠ „Banovići Selo“ osvojili prvo mjesto na takmičenju „Misli mine“

Na ovogodišnjem 22. Kantonalnom takmičenju učestvovalo je 12 ekipa sa područja Tuzlanskog kantona. U ugodnoj atmosferi takmičarske ekipe su pokazale zadovoljavajući nivo znanja iz programa upozoravanja na opasnost od mina. Pobjednici takmičenja su učenici JU OŠ „Banovići Selo“ iz Banovića. Na drugo mjesto plasirali su se učenici JU OŠ „Hasan Kikić“ iz Gračanice a  treće mjesto su osvojili predstavnici JU OŠ „Pazar“ iz Tuzle.

Svim učesnicima takmičenja čestitamo na volji i želji da se promoviše i dalje prisutna opasnost od mina te nastojanju da se kroz edukovanje i podizanje svijesti o ovoj opasnosti, sačuvaju ljudski životi.

Ujedno zahvaljujemo i instruktorima, predstavnicima škola, organizacijama Crvenog križa sa područja Tuzlanskog kantona na kontinuiranom učešću  na takmičenju „Misli mine“.

Pobjedničkoj ekipi koja će nas predstavljati na predstojećem federalnom takmičenju “Misli mine” želimo uspješno predstavljanje i dobar plasman.

Posebnu zahvalnost dugujemo domaćinima 22. Kantonalnog takmičenja Crvenom križu općine Čelić i kolektivu JU OŠ „Vražići“ i Udruženja žena Vražići.