Crveni križ Tuzlanskog kantona obilježio Međunarodni dan starijih osoba

???? U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, CKTK je 01.09. na Trgu u Tuzli održao 7. Sajam proizvoda i usluga za starije osobe pod nazivom “Sajam 65+”. Ovaj značajan događaj, organizovan od strane Crvenog križa Tuzlanskog kantona, Švicarskog Crvenog križa, Mreža aktivnog starenja  i Vlade TK okupio je veliki broj posjetilaca i izlagača, uz bogat i sadržajan program.

  

???????? Članovi Inicijativnih grupa Mreže aktivnog starenja predstavili su svoje aktivnosti, proizvode i usluge, skrećući pažnju na važnost starijih osoba u društvu i potrebu za unapređenjem njihovih životnih uslova. Posjetioci su imali priliku uživati u kulturnom programu, dok su volonteri Crvenog križa Tuzlanskog kantona pružali zdravstvenu podršku na punktovima za mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi.

???? Događaj su posjetili Ministar za rad,socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alic, gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, predstavnici Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine – Red Cross of FBiH , te domaćin, sekretar Crvenog križa Tuzlanskog kantona, Merima Sarajlić.

Pozitivna energija koja je ispunila Trg Slobode svjedoči o značaju ovakvih događaja u podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja i podrške starijim osobama u zajednici.