Humanitarni sajam “Food fair”

Proteklog vikenda, 27. i 28.4 oživjeli smo duh humanosti na humanitarnom sajmu “Food Fair” u Tuzli! Naša ekipa prve pomoći marljivo je osiguravala sanitetsku zaštitu, pružajući podršku svim posjetiteljima koji su došli podržati ovu hvale vrijednu inicijativu.

Sajam je bio prilika za sve okupljene da uživaju u raznolikim i ukusnim jelima, pripremljenim s ljubavlju od strane vrijednih učenika Turističko ugostiteljske škole Tuzla i predstavnika Merhameta. Svi su bili pozvani da ostave dobrovoljni prilog za Merhametovu narodnu kuhinju, što je bio jedan od načina da se pruži podrška onima kojima je to najpotrebnije.

Prvi dan (27.4.) su se u pripremi delicija istaknuli učenici Turističko ugostiteljske škole Tuzla i predstavnici Merhameta, dok je drugi dan (28.4.)  kuhanje bilo u rukama predstavnika manjina grada Tuzla, nastavljajući tako duh zajedništva i solidarnosti koji je ovaj događaj zasluženo promovirao.

Drugi dan sajma je također protekao mirno uz jednu manju intervenciju našeg tima.

Hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovu hvale vrijednu inicijativu. Vaša podrška je od velike važnosti za sve nas i zajednicu koju zajedno gradimo!