Realizovane dvije isporuke humanitarnih roba za Kreševo i Kiseljak !

✅ U petak (11.10.) smo realizovali još dvije isporuke humanitarnih roba za stanovništvo pogođeno poplavama u Kreševu i Kiseljaku!
▪️ Crveni križ Tuzlanskog kantona danas je za stanovništvo pogođeno poplavama u Kreševu i Kiseljaku dostavio humanitarnu robu u skladu sa potrebama iskazanim od strane kolega iz Crveni križ općine Kiseljak i Crveni križ općine Kreševo.
Dostavljene robe odnosile su se na setove za pružanje prve pomoći, lopate, čizme, rukavice, dezinfekciona sredstva, te prehrambene i higijenske potrepštine.
▪️ Dio roba obezbjeđen je uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona, dok je dio roba obezbjeđen uz podršku donacije građana na humanitarnim punktovima organizovanim pri organizacijama Crveni križ/krst grada Lukavac, Crveni križ grada Živinice i Crvenog križa Tuzlanskog kantona.
Zahvalnost dugojemo i našoj ilda_humic koja je za potrebe transporta roba do pogođenih područja ustupila prevozno sredstvo.
Napominjemo da se sva isporuka humanitarnih roba u pogođena područja realizuje u skladu sa potrebama na terenu, te uputama Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine.