Humanitarna akcija za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama na Trgu Slobode u Tuzli!

✅ Crveni križ Tuzlanskog kantona je od samog početka uključen u akciju prikupljanja i raspodjele humanitarne pomoći za područja pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini.

U našu akciju prikupljanja pomoći uključio se i naš sugrađanin Mirza Mustafagić sa inicijativom za organizaciju humunitarne akcije na Trgu Slobode u Tuzli.

Zahvaljujući njegovom zalaganju i trudu, građani Tuzle su 07.10. imali priliku da podrže zajedničku akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo pogođeno poplavama u Bosni i Hercegovini.

Ova inicijativa predstavlja još jedan primjer solidarnosti i humanosti naše zajednice, a Mirzina ideja pokazuje koliko pojedinac može napraviti razliku u teškim trenucima.

Akcija je trajala u periodu od 17 do 19 sati, a tokom iste je prikupljeno: 13.996,75 KM.

▪️ Prikupljena sredstva će u narednom periodu biti iskorištena za nabavku prijeko potrebnih artikala za pogođeno stanovništvo, te dostavljena direktno na teren.
Također, tokom akcije prikupljene su i značajne količine humanitarnih roba, koje će već sutra biti sortirane, te upućene na teren.

???? Veliku zahvalnost dugujemo našem Mirzi koji se uključio u našu akciju i pružio podršku na svoj način, ali i našim sugrađanima koji su dali veliki doprinos i po ko zna koji puta poslali poruku humanosti iz Tuzlanskog kantona.