ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE CRVENOG KRIŽA TUZLANSKOG KANTONA

U  četvrtak 14.9.2017.godine, održana je Izborna sjednica Skupštine Crvenog križa Tuzlanskog kantona na kojoj je prisustvovalo 27 zastupnika iz organizacija Crvenog križa općina/grada.

U skladu sa Statutarnim ovlaštenjima i Smjernica za provođenje izbora u strukturi Crvenog križa u FBiH, a nakon provedenih izbora u organizacijama CK općina/grada sa područja TK, na pomenutoj sjednici izvršena je verifikacija mandata za 35 zastupnika u Skupštini Crvenog križa Tuzlanskog kantona  za mandatni period 2017- 2021.godine. Također je izvršen izbor 9 članova Predsjedništva i Nadzornog odbora Crvenog križa Tuzlanskog kantona, kao i predstavnika Crvenog križa TK u Skupštinu i Predsjedništvo Crvenog križa FBiH i Društva Crvenog križa/krsta BiH.

Za predsjednicu Skupštine Crvenog križa TK izabrana je dr. Mulić Majda, direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK, dosadašnji član Skupštine CK TK koja je aktivno uključena u aktivnosti organizacije CK koje se odnose na promociju i zaštitu zdavlja građana TK i šire. Kao volonter CK angažovana je od početka školovanja do danas, a njen profesionalni angažman u uskoj je vezi sa aktivnostima organizacije CK.

Izborom članova Predsjedništva, za predsjednika Predsjedništva Crvenog križa TK izabran je dr. Jamakosmanović Sead koji je kao dosadašnji predsjednik Predsjedništva svojim nesebičnim zalaganjem značajno doprinosi unaprjeđenju rada Crvenog križa Tuzlanskog kantona.  Njegov angažman kao Predsjednika Predsjedništva postao je prepoznatljiv i u javnosti, a posebno na programima borbe protiv tuberkuloze i na organizacionom jačanju i razvoju kapaciteta organizacija CK TK i šire.

Za predsjednika Nazdornog odbora izabran je Asim Fetahagić, dugogodišnji aktivista Crvenog križa TK, čija profesionalna i stručna znanja će doprinjeti efikasnijem radu organizacije Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

Svim zastupnicima i predstavnicima Crvenog križa TK želimo uspješan rad u mandatnom periodu.