Crveni križ TK učestvuje u obilježavanju Dječije nedjelje (3.-9. Oktobar)

djecijanedjelja

Dječija nedelja će biti još jedna prilika da se, poštujući odgovarajuća međunarodna i nacionalna dokumenta kao i pozitivne propise, stvore bolji uslovi za ostvarivanje prava djeteta na život u porodici.

Crveni križ Tuzlanskog kantona je uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona obezbjedio školsku užinu za preko 90 učenika osnovnih škola sa područja Grada Tuzle čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći ili su slabijeg imovinskog stanja.

Crveni križ TK u kontinuitetu vodi brigu o najmlađima te već šestu godinu u saradnji sa udruženjem „FUTUREBAG“ iz Austrije uvozimo i distribuiramo školske torbe za prvačiće u Bosni i Hercegovini. Ove godine smo zajednički obezbjedili i distribuirali 3182 školskih torba sa priborom i slatkišima prvačićima širom BiH, a na području našeg kantona smo ovom aktivnošću obradovali 849 prvačića.

Važno je istaknuti da je jedino uključivanjem cjelokupne zajednice moguće doprinjeti stvaranju povoljnijih uslova za podizanje djece i  jačanju svesti o potrebi stvaranja društvenih uslova za život u porodici koja ima unutrašnju stabilnost i socijalnu sigurnost prema svojim mogućnostima.