Crveni križ TK na Kid’s festivalu!

U subotu, 15.6.2019.g.  u Tuzli je održan 15. Kid’s Festival  koji je posjetilo preko 3 000 djece iz čitave BiH.

Na ovom veselom događaju Crveni križ Tuzlanskog kantona obezbjeđivao je usluge prve pomoći  te predstavio zanimljive sadržaje i činjenice o Crvenom križu.

Tokom ovog događaja 13 mladih volontera raspoređenih u 5 ekipa su obezbjeđivali prvu pomoć tokom cjelokupnog događaja, od mjesta okupljanja na glavnom gradskom Trgu, potom u dječijoj paradi  te do kraja manifestacije u dvorani Mejdan.

Na istom događaju, volonteri su se družili sa posjetiocima kroz edukativno- pokazni poligon na kojem su simulirali kardio pulmonalnu reanimaciju (KPR) a što je rezultiralo sjajnim interesovanjem i uključivanjem samih posjetilaca/djece u simulaciju.

Ekipe prve pomoći nisu imale zahtjevnih intervencija a cjelokupan događaj prošao je u znaku dječijih pitanja, smijeha, navijanja i radosti zbog novih sadržaja i mnoštva zanimljivosti.

Crveni križ Tuzlanskog kantona zahvaljuje delegaciji MKCK u BiH, koji su obezbjedili sredstva za izradu promotivih majica i balona za posjetice Kid’s Festivala i omogućili dodatnu promociju Crvenog križa.