EDUKATIVNO PREDAVANJE I AKCIJA SOLIDARNOSTI AKTIVA ŽENA PENZIONERKI TUZLA

20171017_101016   20171017_101020

U saradnji sa Aktivom žena penzionerki Tuzla danas je u prostorijama Doma penzionera u Tuzli za predstavnice ovog udruženja održano edukativno predavanje na temu „Organizovanje akcija solidarnosti Crvenog križa TK“. O pomenutoj temi, kao i o drugim aktivnostima koje Crveni križ Tuzlanskog kantona realizuje na pružanju podrške starim licima govorile su Jadranka Duraković-sekretar CK TK i Merima Sarajlić-projekt men adžer CK TK.

Ovom prilikom predstavnice Aktiva žena penzionerki Tuzla su organizovale akciju prikupljanja odjevnih predmeta, pri čemu je prikupljeno oko 1700 kom različitih odjevnih predmeta, koje je Crveni križ Tuzlanskog kantona u saradnji sa Crvenim križem općine Teočak na osnovu iskazanih potreba distribuirao ugroženim osobama na području općine Teočak.

Organizacijom ove akcije, kao i drugih aktivnosti koje svakodnevno provode, članice Aktiva žena penzionerki Tuzla su još jednom pokazale predanost radu, kao i humanost i solidarnost sa osobama koje se nalaze u stanju potrebe.